piątek, 20 września 2013

Sposób na szybkie i smaczne śnaidanie czyli: omlet ze szpinakiem i pomidorami


Skład:
  1. 3 jajka
  2. 3 garści szpinaku
  3. 1 cebula
  4. 2 ząbki czosnku
  5. oliwa z oliwek/oliwa czosnkowa
  6. pomidor
Przyprawy: sól, pieprz

Cebulę  kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy aż szpinak będzie gotowy. Następnie rozkładamy go na całości patelni i zalewamy roztrzepanymi jajkami doprawionymi solą i pieprzem. Jak omlet będzie gotowy przekładamy go na talerz i posypujemy pokrojonymi pomidorami (pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i mieszamy z oliwą czosnkową). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz