poniedziałek, 31 marca 2014

Przekładaniec pomidorowo bakłażanowy, zapieczony z camembertem



Skład:
  1. ser camembert
  2. dwa pomidory
  3. bakłażan
  4. suszona żurawina
Przyprawy na marynatę: oliwa z oliwek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany

Bakłażana kroimy na grubość ok. 1 cm, solimy, odstawiamy na 20 min, następnie odsączamy nagromadzoną wodę ręcznikiem papierowym. Smażymy na oliwie z oliwek, na złocisty kolor.
Składniki na marynatę łączymy ze sobą.
Układamy usmażonego bakłażana, smarujemy go delikatnie naszą marynatą, następnie przykrywamy go plastrem pomidora i tak ok. po 3 plastry na przemian (za każdym razem smarujemy przyprawami). Na koniec kładziemy, na samą górę przekrojony na pół ser. Całość zapiekamy w piekarniku (180 st. ok. 10 min.). Po upieczeniu całość, można posypać suszona żurawiną. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz