poniedziałek, 16 września 2013

Pieczony łosoś w sezamie z zieloną sałatką



Skład:
  1. filet z łososia
  2. sezam
  3. oliwa z oliwek
  4. cytryna
Przyprawy: sól, pieprz

Łososia smarujemy oliwą z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i obtaczamy w sezamie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 min.

Sałatka:
  1. szpinak
  2. rukola
  3. roszponka
  4. avocado
  5. rzodkiewka
  6. ogórek zielony
  7. kiełki lucerny
  8. ser kozi
Sos: oliwa z oliwek, sól, ocet balsamiczny, sok z cytryny, majeranek, tymianek


Do sałat dodajemy pokrojone warzywa i kozi ser. Doprawiamy sosem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz