wtorek, 10 września 2013

Roladki z grillowanych bakłażanów posmarowane serkiem z suszonymi pomidorami i kaparami


Skład:
  1. bakłażan
  2. pomidory suszone
  3. kapary
  4. serek do smarowania
  5. oliwa z oliwek
Przyprawy: sól

Bakłażana kroimy  wzdłuż w cienkie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy je delikatnie oliwą z oliwek i grillujemy z obydwu stron na rozgrzanej patelni grillowej, aż będą lekko miękkie i powstaną ciemne paski.
Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie smarujemy je serkiem, układamy zaczynając od początku plastra (odsączonego z zalewy) suszonego pomidora, kapary i zawijamy w roladkę. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz