środa, 4 września 2013

Pierś z kurczaka w koperku z kaszą jaglaną i sałatką



Skład:

  1. pierś z kurczaka
  2. 2 jajka
  3. koperek
  4. sałata masłowa
  5. pomidory suszone
  6. czarne oliwki
  7. kapary
  8. cebula
  9. 250 g kaszy jaglanej
  10. oliwa z oliwek
Przyprawy: sól

Pierś
Jajka roztrzepujemy w misce, przyprawiamy solą oraz dodajemy pokrojony koperek. Pokrojoną w płaty pierś  marynujemy przez chwile, następnie smażymy na oliwie z oliwek.

Sałatka
Sałatę masłową rwiemy na małe kawałki, dodajemy pokrojone oliwki, suszone pomidory, kapary oraz pokrojoną cebulę. Całość doprawiamy oliwą z oliwek i solą.

Kasza jaglana
Na początku kaszę dokładnie myjemy kilka razy w zimnej wodzie. Następnie wrzucamy ją do osolonej, wrzącej wody (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody).
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 20 min. Nie mieszamy! Po 20 min zdejmujemy z ognia, jeśli kasza będzie twarda możemy ją włożyć do piekarnika aby doszła do sypkiej postaci. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz