- 2 kalafiory
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 kostki rosołowe
- koperek
- cebula
- masło
Nastawiamy ok 3 litry wody, dodając kostki rosołowe. Jak bulion się zagotuje dodajemy wcześniej pokrojone i umyte kalafiory, pokrojone marchewki oraz pietruszkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, jak będzie już gotowa odstawiamy na chwile. Kiedy warzywa będą już ugotowane, odlewamy ok. 1 litra samego wywaru do osobnego garnka. Do warzyw dodajemy usmażoną cebulę, następnie całość blendujemy i stopniowo dolewamy odlany wcześniej wywar tak by zupa miała konsystencję kremu. Przyprawiamy wegetą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy curry, po jego dodaniu nie gotujemy już zupy. Krem po podaniu można posypać pokrojonym koperkiem. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz