- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 cukinie
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- pomidory z puszki
- łyżka koncentratu pomidorowego
Przyprawy: sól, pieprz,czosnek granulowany
Cukinie myjemy, odcinamy górny kawałek tak by po wydrążeniu miąższu powstała nam rynienka. Mięso mielone smażymy na patelni, następnie dodajemy cebule pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Po ok. 2-3 min dodajemy posiekany miąższ z cukinii. Wszystko smażymy jeszcze przez chwilkę. Kiedy się poddusi dodajemy pomidory z puszki oraz zagęszczamy koncentratem pomidorowym do smaku. Powstałym farszem nadziewamy cukinie i posypujemy serem mozzarella. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz