czwartek, 29 sierpnia 2013

Zapiekane nachos z sosem serowym



Skład:
  1. nachos
  2. ser żółty
  3. czarne oliwki
  4. papryczki chili
  5. boczek 
  6. serki topione
  7. mleko
Sos: dwa serki topione (smaki mogą być dowolne) ja użyłam śmietankowego oraz ementaler podgrzewamy na małym ogniu w garnku aż się rozpuszczą, dolewamy mleko cały czas mieszając. Jak masa będzie odpowiednio rzadka zdejmujemy z ognia. Sos można oczywiście doprawić do smaku przyprawami wedle uznania.

Nachos wysypujemy na blachę do pieczenia, posypujemy startym żółtym serem, pokrojonymi oliwkami, papryczkami chili oraz wcześniej usmażonym boczkiem. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści. Podajemy z ciepłym z sosem serowym. Jest to bardzo prosta przekąska ale świetnie smakuje.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz