niedziela, 11 sierpnia 2013

Dodatki na grilla





Skład:
  1. kolba kukurydzy
  2. masło
  3. kulka mozzarelli
  4. pomidory 2x
  5. ziemniaki
  6. oliwa z oliwek
Przyprawy: tymianek, sól, suszona bazylia, ostra papryka

Przed grillowaniem kukurydzy, najpierw ją gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15 min. Następnie zawijamy w folie aluminiową z kawałkiem masła.  Ziemniaki obieramy, kroimy w łódeczki, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy tymiankiem, solą papryką ostrą. Najlepiej grillować je na tackach.

Sałatka z mozzarelli:
Kroimy w kostkę ser, pomidory, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i bazylią.





Skład:
  1. pieczarki
  2. cukinia
  3. papryka
  4. ser żółty
  5. cebula 2x
  6. pietruszka
  7. oliwa z oliwek
Przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, tymianek, czosnek granulowany, rozmaryn, chili

Cukinie i paprykę kroimy, mieszamy z wszystkimi przyprawami. Układamy w naczyniu i polewamy oliwą z oliwek. Cebulę kroimy w piórka i doprawiamy przyprawami.

                                                                   Nadziewane pieczarki


Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki. Urywamy ogonki,  które kroimy na małe kawałeczki, mieszamy z pietruszką. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Pieczarki nadziewamy farszem, następnie przykrywamy żółtym serem.

Gotowe dania grillujemy. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz