Skład:
- kolba kukurydzy
- masło
- kulka mozzarelli
- pomidory 2x
- ziemniaki
- oliwa z oliwek
Przed grillowaniem kukurydzy, najpierw ją gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15 min. Następnie zawijamy w folie aluminiową z kawałkiem masła. Ziemniaki obieramy, kroimy w łódeczki, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy tymiankiem, solą papryką ostrą. Najlepiej grillować je na tackach.
Sałatka z mozzarelli:
Kroimy w kostkę ser, pomidory, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i bazylią.
Skład:
- pieczarki
- cukinia
- papryka
- ser żółty
- cebula 2x
- pietruszka
- oliwa z oliwek
Cukinie i paprykę kroimy, mieszamy z wszystkimi przyprawami. Układamy w naczyniu i polewamy oliwą z oliwek. Cebulę kroimy w piórka i doprawiamy przyprawami.
Nadziewane pieczarki
Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki. Urywamy ogonki, które kroimy na małe kawałeczki, mieszamy z pietruszką. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Pieczarki nadziewamy farszem, następnie przykrywamy żółtym serem.
Gotowe dania grillujemy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz